Boken om Medborgarmedia har äntligen publicerats på svenska

Närpes När-Tv textslinga

Medborgarmedieboken berättar om hur medieformen, som föddes i Latinamerika, anlände först till Nordamerika och sedan till Europa, Afrika och Asien. Medborgarmedierna har under årtionden producerat icke kommersiell medborgarjournalism för radio, television och nuförtiden lähtökohtainternet. Medborgarmedierna har gett en röst åt dem som ingen haft, som t.ex. invandrare, ursprungsbefolkningar, arbetslösa, psykpatienter och fångar, men också åt olika grupper i majoritetsbefolkningen. Medborgarmedia fungerar som utbildnings- och bildningsorganisation och som redskap för att aktivera gemenskaper och för utveckling. Dessutom breddar den mediefältet och erbjuder media- och IT-utbildning.

Medborgarmedia bokens pärmI världen fungerar tusentals medborgarmedier. I Europa fungerar medborgarmedier i så gott som alla EU-medlemsländer, även i Finland, trots att medborgarmedian inte erkänns i landets kommunikationslagstiftning. Speciellt för Finland är de huvudsakligen Österbottninska finlandssvenska lokaltelevisionerna. I nuläget fungerar i Finland fem radio- och ett tjugotal televisionskanaler och några nätmedier.

Boken är en översättning av den första finska faktaboken om denna av Europeiska unionen, UNESCO och Världsbanken erkända medborgarmedian.

Ladda ner ett smakprov av boken: Smakprov av Medborgarmedia

Faktaböcker till dem som älskar information. Till Nomertas webbshop < (endast på finska, tyvärr/p>

Twitter:@NomertaK

Nomerta på svenska

logo2

Nomerta Förlag AB är ett finskt förlag i Åbo. Vi publicerar för det mesta fakta böcker – även e-böcker och eventuellt ljudböcker – på finska. Namnet 'no omerta' betyder, att vi inte tiger. Den första boken handlar om närmedia (community media). Material, eventuellt även böcker, till exempel i form av sammanfattningar och bilagor, ges ut även på svenska. Ytterligare information: Nomerta Förlag AB, PB 219, 20101 Åbo, FINLAND. E-post: info (at) nomerta.net.

Vi har även planer att ger ut böcker och e-böcker på svenska. Beställningar på svenska (även utanför Finland) till s-post: orders (at) nomerta.net.

Crossing the Valley of Death with Advanced Cancer Therapy

Valley of Death

Normerta has published a book by internationally leading oncolytic virus researcher Dr Akseli Hemminki, who reveals problems, solutions, hopes and enthusiasms relating to advanced cancer therapies.

Nomerta Förlag har publiserat boken om avacerade botemedel för cancer av professor Akseli Hemminki (på engelska). Information om Dr Hemminki på svenska i Helsingfors universitets webbplats: Hemminkis aktiviteter som forskare.

Boken säljs även i Sverige /Norden:

Adlibris (Sverige) ( Länk till Adlibris (Sverige) ) .

Smakprov (Sverige): Länk till Smakprov

Ladda ner presentationsleaflet om boken(in English, pdf): Leaflet

Ladda ner ett smakprov av boken, selected pages (in English, pdf): Smaksprov, selected pages

Ladda ner ett smakprov av e-boken, selected pages (epub): Smaksprovet av e-boken (please use the right button of the mouse / save...)

 

nayttöön perustuvaa masennuksenlumehoitoa kirjan
							 kansi

Ladda ner sammanfattningen av boken: evidensbaserad placebovård av depressionen (Nermes: Näyttöön perustuvaa masennuksen lumehoitoa. 2013) i pdf-format pdf.

 

yhteisomediakirjan kansi

Ladda ner sammanfattningen av medborgarmedieboken (närmedie/community media) (Nermes, Maarit: Yhteisömedia. Yli 40 vuotta kansalaisviestintää Suomessakin. Turku 2013. ISBN 978-952-7018-00-2) i pdf- eller i epub-format: pdf | epub.

Ladda ner bilagan av medborgarmedieboken (närmedie/community media) (Nermes, Maarit: Yhteisömedia. Yli 40 vuotta kansalaisviestintää Suomessakin. Turku 2013. ISBN 978-952-7018-00-2) (webbsidor av medborgarmedier och medborgarmedieoragnisationer) i pdf-format: pdf