Nomerta Kustannus Oy

logo2

Normerta Kustannus Oy on suomalainen kustantamo, joka julkaisee pääasiassa suomenkielistä tietokirjallisuutta. Nimensä mukaan ( no omerta = ei vaieta) tälle julkaisijalle mikään ei ole pyhää – paitsi ihmisoikeudet. Julkaisemme sekä suomalaisia että muista kielistä käännettyjä tekstejä. Mahdollisesti tuotamme teoksia myös muilla kielillä, kuten ruotsiksi ja englanniksi. Sähköisiä kirjoja on myös tarkoitus julkaista, mahdollisesti myös äänikirjoja. Fiktiokirjallisuuden julkaisemista harkitaan erikseen.

Meille ei ole olennaista se, kuka kirjoittaa, vaan mitä hän kirjoittaa. Julkaisemme perusteltuja, argumentoituja, vanhoja uskomuksia tomuttavia, kiihdyttäviä ja viihdyttäviä tietokirjoja aiheesta kuin aiheesta.

Ensimmäinen kirjamme käsittelee yhteisömediaa, joka on Suomessa tuiki tuntematonta, vaikka se on vaikuttanut maassamme yli neljäkymmentä vuotta. Kustantamomme toimii yhteisömediahengessä: se päästää julkisuuteen myös niitä, joille ei ole tilaa ennen annettu. Ehkä on myös korkea aika tuulettaa käsitystä tietokirjallisuudesta tylsänä, kädenlämpimänä, kantaa ottamattomana, näennäisen objektiivisena ”totuutena”.

Jatkossa julkaisumme tullevat todennäköisesti käsittelemään esimerkiksi medikalisaatiota, kansainvälistä adoptiota, ydinvoiman tuettua taloutta, yksityisautoilun kustannuksia, ilmastokuplaa, kunniamurhia, oikeuslaitosta, epätieteellistä politiikkaa, Suomen elinkeinopolitiikkaa sekä naisten ulkonäön ja elämän lääketieteellistämistä. Aiheet voivat olla paikallisia, mutta näkökulma usein globaali.

Nomertan osa-aikaisena toimitusjohtajana työskentelee toimittaja, DI, LuK (digitaalinen media) Maarit Nermes, s-posti: maarit.nermes (at) nomerta.net. Toimimme verkostona ja etsimme aktiivisesti mahdollisia aiheita ja kirjoittajia. Projektikohtaisesti mukana on alan osaajia sekä yleisnaisia ja -miehiä.

Aiheita, vinkkejä ja käsikirjoituksia voi toimittaa: Nomerta Kustannus Oy, PL 219, 20101 Turku tai sähköpostitse: info (at) nomerta.net. Puh: 040-9307928 / +358409307928